Kledingindustrie verantwoordelijk voor grootschalige uitbuiting

Als je nog niet wist waar je kleding vandaan komt, dan is het goed om eens naar de documentaire The True Cost te kijken. Het laat de keerzijde van de kledingindustrie zien. Jou en mijn kleding komt uit fabrieken in lagelonenlanden als Bangladesh en India, waar vrouwen als slaven meer dan 12 uur per dag werken voor een hongerloontje. Ze moeten hun kinderen achterlaten bij hun ouders om voor hen te kunnen zorgen en zelfs dan komen ze nauwelijks rond. Deze slavenarbeid gebeurt al tientallen jaren, maar wij hier in het Westen merken er niets van en interesseren ons er nauwelijks voor. Zoals één van de vrouwen in kwestie aangaf: de kleding die men in het Westen draagt, is gemaakt met het bloed van slaven.

Dat is een harde conclusie en een probleem dat ik op anderverhaal.nl nader aan de kaak wil stellen. Het gaat daarbij eerst om bewustwording, met als uiteindelijke doel totale verandering.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.