Grexit.

Je kunt het Koninkrijk van de Hemel vergelijken met een zekere koning die afrekening wilde houden met de aan hem onderworpen landen. Toen hij begon af te rekenen, kwamen er vertegenwoordigers van een land bij hem die vreselijke dingen had begaan en een ware terreur was geweest voor de andere landen in het koninkrijk.

Het land had een enorme schuld bij de koning opgebouwd, een schuld die het nooit kon betalen. De koning gaf opdracht dat het land alles moest verkopen wat het bezat; alle bezittingen en eigendommen. Bovendien moest het volk van het land een torenhoge belasting betalen, totdat alles was terugbetaald.

De vertegenwoordigers van het land knielden voor de koning neer en zeiden: “heb alstublieft geduld met ons, wees ons genadig en wij zullen u alles betalen.”

En de koning trok zich het lot van het arme land aan en schold haar haar enorme schuld kwijt. De vertegenwoordigers gingen naar huis en het land groeide en werd zeer welvarend.

Het duurde echter niet lang of het land trof een van diens buurlanden in het koninkrijk aan, een buurland dat hem een klein bedrag verschuldigd was. In gesprekken tussen de vertegenwoordigers eiste het eerste land: “Betaal ons alles terug wat je ons schuldig bent, anders verklaren wij je de oorlog!”

De vertegenwoordigers van het veel zwakkere buurland vielen op hun knieën en smeekten: “Heb geduld met ons, wij zullen u alles betalen.” Het eerste land wilde echter niet luisteren, ging heen en verklaarde de oorlog aan het buurland totdat de schuld volledig terugbetaald zou zijn.

Toen de andere landen in het koninkrijk dat zagen, werden zij erg bedroefd. Ze gingen naar de koning en vertelden hem alles wat er was gebeurd.

Toen riep de koning het land bij zich en zei tegen hen: “slecht land, al die schuld heb ik je kwijtgescholden omdat je het mij smeekte. Had je ook geen medelijden moeten hebben met je buurland, zoals ik ook medelijden met jou heb gehad?”

En zijn heer, boos als hij was om het onrecht van het land, verklaarde het de oorlog en bombardeerde diens steden in puin totdat het land alles terug zou hebben betaald wat het schuldig was.

Zo zal ook Mijn hemelse Vader met u doen, als niet ieder van u van harte de misdaden van zijn broeder vergeeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.