Bewegen op de wind die de Heilige Geest is

Vind jij het soms ook lastig om naar God te gaan als je het moeilijk hebt? Ik wel. God aanroepen in dagen van benauwdheid… ik doe het niet graag. Soms probeer ik Hem zelfs bewust te ontwijken. Alleen is het juist in zo’n donkere periode belangrijk om naar God te gaan!

Misschien herken je het wel: na een leuke dag kom je thuis in een leeg huis en er is niemand om mee te praten. Voor een 30-jarige single zoals ik soms best moeilijk. Al mijn vrienden zijn getrouwd, gaan trouwen of hebben al een vriendin. En ik… nog steeds alleen. Vandaag had ik weer zo’n gevoel alsof er donkere wolken boven mijn hoofd samenpakten.

Niet leuk en dan ga ik afleiding zoeken. Opruimen, schoonmaken, gamen, filmkijken. Maar dit keer zei God – ok, Hij zegt het wel vaker, maar ik luister niet altijd – dat ik naar Hem toe moest gaan. Alleen bij Hem kon ik de aanval van Satan afslaan.

Waarom weet ik niet meer, maar op een gegeven moment besloot ik om toch in gebed te gaan en God en Zijn Heilige Geest in mijn hart uit te nodigen. Wat is het heerlijk om met je problemen bij God terecht te kunnen!

Eerst gebeurde er niets, maar op een gegeven moment begon er zich een beeld in mijn hart te vormen. Ik zag onder meer een vlieger die in de lucht zweefde. Je weet wel, zo’n stukje plastic of papier met een stel stokjes en een lang touw dat voorkomt dat de vlieger weg zweeft. In het beeld dat ik zag, hield een man de vlieger met zo’n touw vast en stuurde hem door de wind.

Ik vroeg aan God, wat betekent dit beeld? God antwoordde en zei: “Zoals die vlieger vastgehouden wordt zodat hij niet kan wegvliegen, zo zal Ik jou ook nooit loslaten. Je mag vrij in de wind van de Heilige Geest zweven, zonder dat je bang hoeft te zijn dat Ik je laat gaan.”

De vlieger gleed mooi door de wind, veilig aan het touw. Toch dacht ik: maar wat gebeurt er als het touw breekt? God stelde me gerust: dat touw is Jezus Christus. Hij is onbreekbaar. Je hoeft daar absoluut niet bang voor te zijn!

Een mooi beeld, maar waarom zet ik dit hier op Wereld in Verandering neer? Nou, ik denk dat dit beeld ook voor jou bedoeld is. Ja, jou als lezer. Vergelijk jezelf maar eens met die vlieger. Je zweeft hoog in de wind, heen en weer geblazen door de wind en af en toe bijgestuurd door de hand van degene die jou vasthoudt.

God is die persoon. Jezus is het koord dat onze Vader met de vlieger verbindt en de Heilige Geest is de wind die tegen je blaast en je in de lucht houdt. Waar de wind je ook naartoe brengt, God heeft je stevig vast. Hij zal je nooit loslaten, waar je ook gaat!

Maar er is meer. Met een vlieger (jij dus) kun je heel wat leuke dingen doen. Misschien begrijp je dan ook dat God soms flink kan stunten met jou! Sta je op het punt om een moeilijke beslissing te nemen die veel consequenties zal hebben? Dan hoop ik dat dit beeld je mag bemoedigen om Gods weg te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.