Indringend nummer over kindermisbruik

Running is een indringend nummer van de Hongaarse singer-songwriter András Kállay-Saunders. Het gaat over een onderwerp waar je niet vaak wat over hoort op het Eurovisie Songfestival: kindermisbruik.

Kállay-Saunders (29) groeide op in Amerika, als zoon van de Amerikaanse soulzanger Fernando Saunders en het Hongaarse model Katalin Kállay. In 2011 bezocht hij zijn oma in Hongarije, die op dat moment ziek was. Hij schreef zich in voor de Hongaarse talentenshow Megasztár, waar hij als vierde eindigde en een platencontract bij Universal Music in de wacht sleepte. Na enkele mislukte pogingen, mocht hij dit jaar eindelijk meedoen aan het Eurovisie Songfestival.

De Hongaarse singer-songwriter kwam met een persoonlijk lied met een sterke boodschap over kindermisbruik. Een onderwerp waar je niet vaak wat over hoort, zeker niet op een muziekfeest als het Eurovisie Songfestival. De muziek zelf is enigszins melancholisch, met een aardige drum op de achtergrond. De stem van Kállay-Saunders is doorleeft en raakt precies de juiste snaar.

Terwijl alle andere deelnemers nietszeggend over de liefde blaten, kiest Kállay-Saunders ervoor om écht een statement te maken. Running gaat over een meisje dat door haar vader wordt misbruikt. Telkens als zij hem hoort binnenkomen, probeert ze te vluchten en zich onzichtbaar te maken. Ze voelt zich alleen en roept om hulp, maar niemand lijkt om haar te geven. Toch zal het goedkomen, zegt Kállay-Saunders: “I can see the angels standing by your side”.

In een interview met wiwiblogs.com legt Kállay-Saunders uit waarom hij voor dit onderwerp heeft gekozen: “Mijn nummer Running is gebaseerd op een waargebeurd verhaal van een van mijn vrienden. Helaas werd zij als kind misbruikt. Via mijn stem wil ik bewustwording creëren over dit onderwerp. Ik wil graag dat kinderen weten dat ze niet bang hoeven te zijn om zich uit te spreken en om hulp te vragen.”

Wat er ook gebeurt a.s. zaterdag, voor mij zal dit nummer altijd op 1 staan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.