Tesla wil grootste accufabriek ter wereld bouwen

CEO Elon Musk van Tesla Motors bracht onlangs plannen naar buiten voor de grootste fabriek van lithium-ion accu’s ter wereld. De fabriek moet de volledige productie van ruwe grondstof tot eindproduct voor z’n rekening nemen.
“Het moet een gigantische faciliteit worden”, aldus Musk. “We hebben het over iets dat vergelijkbaar is met de totale lithium-ion-accuproductie ter wereld. Het is enorm.”

Als reden voor de drastische stap noemt Musk de problemen met de levering van accucellen. De productie hiervan is niet groot genoeg om de groei van de fabrikant van elektrische auto’s bij te benen. Volgens Musk is dat een van de belangrijkste redenen waarom het bedrijf niet een agressiever marketingbeleid voert op de markt.

Veel wil Musk nog niet kwijt over de plannen. Toch licht hij een klein tipje van de sluier op: het complex zal waarschijnlijk ergens in Noord-Amerika komen te staan en moet de volledige productiecyclus (van ruw materiaal tot het eindproduct, de batterijen) voor z’n rekening gaan nemen. Ook wil Musk dat de fabriek duurzame elementen krijgt, zoals zonne-energie en een recyclingprogramma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.