Nieuwe windmolenparken voor Zuid-Afrika

Zuid-Afrika start binnenkort in de provincie Noord-Kaap met de ontwikkeling van drie grote windmolenparken. Een consortium onder leiding van Mainstream Renewable Power heeft hiervoor de aanbesteding gewonnen.
De windmolenparken moeten in totaal zo’n 360 megawatt aan energie gaan leveren. Het project kost ruim 9 miljard Zuid-Afrikaanse rand (ruim 660 miljoen euro). Uiterlijk augustus 2014 moeten de financiën rond zijn, waarna gestart kan worden met de bouw.

Mainstream Renewable Power bouwt momenteel al aan drie verschillende zonne- en windenergieprojecten, die halverwege 2014 volledig operationeel moeten zijn. Bij deze projecten gaat het in totaal om zo’n 238 megawatt.

Zuid-Afrika zet de afgelopen jaren flink in op hernieuwbare energie. Op dit moment is windenergie goed voor zo’n 1 procent van het totale energieverbruik, maar volgens een rapport van de Afrikaanse Ontwikkelingsbank moet daar de komende jaren zo’n 10,5 gigawatt bij komen.

(Afbeelding eigendom van James McCauley)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.