Amsterdam E-Challenge: elektrisch scheuren door de binnenstad

[dropcap style=”circle, box”]I[/dropcap]n Amsterdam gaat op zaterdag 28 september de derde editie van Amsterdam E-Challenge van start. De race is met ruim 200 elektrische en hybride auto’s de grootste ter wereld.Deelnemers aan de race moeten een parcours zo zuinig mogelijk afleggen. Met behulp van een digitaal Routeboek moeten zij hun route naar de eindbestemming bepalen. Onderweg twitteren en facebooken ze over hun verrichtingen.

De dag wordt dit jaar voor het eerst gekoppeld aan de ‘National Plug In Day‘ in Amerika. Hierbij wordt een live verbinding gemaakt en ‘de stekker’ digitaal ‘overgedragen’ aan de Amerikanen.

Iedereen mag deelnemen aan het event, ook als je geen elektrische auto in bezit hebt. In dat geval staan er demo-auto’s klaar voor gebruik. Er zijn twee klassementen, namelijk hybride auto’s met een verbrandingsmotor en geheel elektrische auto’s.

De Amsterdam E-Challenge wil meer bewustzijn creëren rondom de voordelen van elektrisch rijden. Inschrijven kan tot 21 september en kost € 195,00 euro voor één auto met twee personen.

Meer info over het evenement vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.