Demonstranten leggen proefboring stil in Engeland

In het Engelse West Sussex ligt het proefboren naar olie tijdelijk stil vanwege anti-fracking demonstranten. Het bedrijf Cuadrilla boort hier op de normale manier naar olie, maar de demonstranten zijn bang dat in de omgeving later de fracking-methode toegepast gaat worden.Aanstaande zaterdag verwacht Cuadrilla dat er honderden mensen van de actiegroep ‘No Dash For Gas‘ naar de boorlocatie komen. De groep bestaat uit mensen die demonstreren tegen fossiele brandstoffen en organiseerde eerder al protesten bij verschillende elektriciteitscentrales. Dit weekend vindt er een jaarlijkse ontmoeting plaats in Balcombe, vlak bij de boorlocatie.

Rond de plek waar Cuadrilla boort naar olie, zijn al drie weken protesten. Omwonenden en demonstranten zijn bang dat het lokale milieu ernstige schade zal oplopen door gebruik van de fracking-methode.

Accepteren

De Engelse premier David Cameron zei onlangs nog dat mensen deze nieuwe vorm van energie-opwekking moesten accepteren, ondanks de zorgen om het milieu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.