Nieuw seizoen

Aan het begin van dit nieuwe jaar wil ik toch iets delen wat ik al bijna weer vergeten was. Enkele jaren geleden volgde ik de cursus MyStory.me, waarin we ontdekten hoe we ons leven met God kunnen delen met mensen buiten de kerk. Een van de onderdelen was het schrijven van je ‘levensverhaal’ en die publiceren op MyStory.me, zodat anderen dit kunnen lezen en zo een stukje bemoediging kunnen ontvangen.

Afgelopen zaterdag vond ik dus een berichtje in mijn inbox. Iemand had mijn verhaal op MyStory.me gelezen, geliked en erop gereageerd. Ik was verbijsterd. Jarenlang hoorde ik er niets van, maar plotseling, zo vlak voor het einde van het jaar, komt ineens dit verhaal weer tevoorschijn. Hoe bijzonder is dat?

Natuurlijk ben ik mijn verhaal meteen terug gaan lezen. Het gaat over mijn worsteling met de wereld, met God, met mijn doel in het leven en de zinloosheid van het bestaan. Ik heb jarenlang met die vragen geworsteld, maar ik merk nu, die tijd is voorbij. Zo vlak voor het nieuwe jaar voelt het alsof God tegen mij wil zeggen: dat seizoen in je leven, waarin je het zwaar hebt gehad en Mij bijna kwijt was, dat seizoen is nu ten einde. Er breekt een nieuwe tijd, een nieuw seizoen aan, met hoop, met liefde en met Mijn nabijheid.

Herken je dat ook? Dat het leven soms jarenlang een duister dal lijkt waar geen einde aan lijkt te komen? Of zit je daar momenteel juist in? Dan hoop ik dat mijn verhaal je zal bemoedigen. God laat je niet in de steek, ook al lijkt Hij soms heel ver weg. Ik weet niet precies hoe, maar heel langzaam en heel subtiel heeft God mij uit dat duistere dal getrokken en mag ik nu leven en werken in Zijn Koninkrijk. En ik geloof dat als jij dit leest en door dit verhaal geraakt wordt, dat God ook tegen jou wil zeggen: wees niet bang, Ik ben bij je en ik trek je uit het dodenrijk naar Mijn licht!

Ik wens je een gezegend 2018!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *